Beveiliging

Footsteps is beveiligd door het zogenaamde "Advanced User Management System" (AUMS). Het beheer van gebruikers is momenteel alleen mogelijk vanuit de zelfstandige interface dat systeem.

Gebruikers bevinden zich in zgn. basisgroep of domein. U loginnaam bestaat uit uw gebruikrs naam en uw basisgroep, gescheiden door het @-teken (apenstaartje).

Binnen Footsteps zijn drie rechten belangrijk, tenminste één van deze rechten heeft u nodig om uberhaupt toegang te hebben tot het systeem. Het betreft de volgende rechten:

Footsteps Administrator (Beheerder)
Gebruikers met dit recht hebben toegang tot alles binnen het Footsteps systeem, dat wil zeggen: alles functionaliteit die via Footsteps zelf beveiligd is. Andere gebruikers kunnen Administrators nergens buitensluiten. Verder mogen Administrators uiteraard pagina's toevoegen, bewerken en publiceren.

Footsteps Editor (Redacteur)
Gebruikers met dit recht mogen pagina's toevoegen, bewerken en publiceren, maar alleen pagina's waar zij toegang toe hebben.

Footsteps Author (Auteur)
Gebruikers met dit recht mogen pagina's toevoegen en bewerken binnen het gedeelte van de website waar zij toegang toe hebben. Auteurs mogen echter niet publiceren. Dit moet tenminste en redacteur voor ze doen.

Beveiliging van objecten
Veel objecten binnen Footsteps kunnen beveiligd worden. Dit varieert van pagina's tot afbeeldingen. De beveiliging van al deze objecten is binnen Footsteps gestandaardiseerd. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen twee manieren van beveiligen: rechten en eigenaren.

Rechten
Objecten kunnen afgeschermd worden met rechten. Een gebruiker moet over die rechten beschikken anders heeft hij of zij geen toegang tot het object.

Eigenaren
Objecten kunnen afgeschermd worden via eigenaren. Een gebruiker moet tot de eigenaar behoren om toegang te hebben tot het object. Eigenaren worden normaal gesproken gebruikt om het bewerken van objecten af te schermen.

U mag er van uit gaan, dat rechten de algehele toegang tot het object afschermen en eigenaren het bewerken van het object tenzij expliciet wordt aangegeven dat dit niet het geval is.