Plakken als onopgemaakte tekst

Wanneer u een pagina in Footsteps aan het vullen bent en u wilt tekst vanuit bijvoorbeeld een tekstverwerker kopiëren en in Footsteps plakken dan is het belangrijk dat de tekst niet zomaar geplakt wordt in Footsteps.

Wanneer u tekst op normale wijze plakt in Footsteps dan zal Footsteps de opnaak van de bron grotendeels overnemen. Dit is niet de bedoeling omdat de tekstopmaak binnen een website op alle pagina’s hetzelfde dient te zijn.

Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van de functie Plakken als onopgemaakte tekst. Footsteps kent een viertal plakfuncties en de mogelijkheid om onopgemaakte tekst te plakken dient meestal gebruikt te worden.

U plakt tekst zonder opmaak als volgt:

    1. Zoek een stuk tekst uit op internet of in een tekstverwerken met een andere opmaak dan op uw website (bijvoorbeeld: ander lettertype, andere kleur, etc.).
    2. Kopieer de tekst.
    3. Open Footsteps,
    4. Open een pagina. 
    5. Klik een bewerkbaar tekstvlak aan.
    6. Plak de tekst in het bewerkbare tekstvlak door op het volgende icoon te klikken

      onopgemaakte_tekst.png

    7. Als het goed is gegaan dan is de tekst in het tekstvlak geplakt en is het opgemaakt met de standaard stijlen van de website.

Als u meer wilt weten over het opmaken van de tekst, lees dan de handleiding over het gebruiken van koppen en paragrafen.