Het gebruik van koppen en paragrafen

Om structuur in uw pagina aan te brengen is het gebruik van koppen belangrijk. Koppen verhogen de leesbaarheid en het overzicht binnen de pagina. Tevens is het erg belangrijk voor zoekmachines als Google.

Een kop geeft aan dat een titel belangrijk is en omschrijft kort de inhoud.

Hoe gebruik ik koppen?

Koppen zijn door de vormgever van te voren opgemaakt. In de meeste gevallen is er een vormgeving gedefinieerd voor Kop 1 en Kop 2.

Het is belangrijk dat koppen worden toegepast op onopgemaakte tekst.

U kunt koppen als volgt gebruiken:

1. Open Footsteps.
    2. Open een pagina.
    3. Selecteer een tekstregel.
    4. Klik op het selectievak Opmaak.

opmaak.png|

5. Selecteer Kop 1 of Kop 2.

De geselecteerde paragraaf zal nu de opmaak krijgen.

Wat is een paragraaf?

Een paragraaf is een stuk tekst dat wordt afgesloten door op enter te drukken. Wanneer u met shift + enter naar een nieuwe regel gaat wordt de paragraaf niet afgesloten.

Een speciale eigenschap van een paragraaf is dat elke paragraaf een marge heeft. Wanneer twee paragrafen onder elkaar staan, zal er een bepaalde ruimte tussen de twee paragrafen komen te staan zonder dat er een witregel tussen staat.
Dit werkt hetzelfde als in tekstverwerkers zoals Microsoft Word.

Footsteps kent een hulpmiddel om te zien of alinea’s paragrafen zijn of losse stukken tekst afgesloten met zogenaamde ‘line breaks’ (shift + enter).

Klik op het volgende icoon om deze functie te activeren:

In de tekst verschijnen een aantal iconen als hulpmiddelen.

De iconen hebben de volgende betekenissen:

• p1.png  Dit icoon geeft het begin van een paragraaf aan.
  • p.png  Dit icoon geeft het einde van een paragraaf aan.
  • lb.png  Dit icoon geeft een ‘line break’ (shift enter) aan