Pagina's bewerken - Stap 4

screen14.jpgNadat u uw pagina naar wens heeft aangepast, kunt u de trefwoorden voor uw pagina opgeven. Ter hoogte van de titel vindt u rechts de knop met “SEO”. Wanneer u hier op klikt krijgt u 4 mogelijkheden namelijk “Trefwoorden”, “Padnaam”, “Robots” en “Geavanceerd”. Kies voor Trefwoorden wanneer u deze wilt toevoegen of aanpassen.

Er zal nu een wizard openen, in deze wizard kunnen mogelijk al trefwoorden staan. Wanneer de trefwoorden al naar wens zijn dan kunt u deze stap overslaan. Anders kunt u onder in de wizard in het balkje uw trefwoord invullen en kiezen voor toevoegen.

Wanneer u een trefwoord ziet die u wilt verwijderen? Klik dan met de rechter muisknop op het trefwoord en kies vervolgens in het contextmenu voor “Verwijderen”. Wanneer u vervolgens alle trefwoorden heeft ingevuld kunt u klikken op “Voltooien”.

Zoekmachines

Het invullen van trefwoorden heeft een positief effect op uw plaatsing binnen zoekmachines zoals Google. Het is dan ook van belang dat wanneer u een pagina bewerkt of toevoegt de trefwoorden actief bijhoud. Voor zoekmachines geldt het over het algemeen dat de trefwoorden relevant moeten zijn aan de pagina, een teveel aan (overbodige) trefwoorden kan een averechts effect hebben.