Pagina's bewerken - Stap 5

Als u alle door u gewenste aanpassingen aan de pagina voltooid hebt, moet u de status van de pagina opgeven. Dit doet u met de knop die u terugvindt tussen de "Trefwoorden" en de "Opslaan" knop. status.jpgIn deze knop staat de huidige status van de pagina aangegeven. Door op de knop te drukken krijgt u een menu te zien waarmee u de nieuwe status kunt aangeven. De volgende statussen zijn mogelijk:

• Verlopen (Niet zelf te kiezen)
  • Geweigerd
  • Schets
  • In behandeling
  • Gepubliceerd

Een nieuwe pagina heeft de status "Schets". Deze pagina wordt niet weergegeven op de website. status_publiceren.jpgWanneer u wilt dat de pagina zichtbaar wordt op de website moet u de status "Gepubliceerd" kiezen.
Het kan zijn dat voor u deze status niet beschikbaar is. In dit geval is er binnen de gebruikershiėrarchie van uw website een eindverantwoordelijke die de pagina's moet goedkeuren en publiceren. In dit geval kiest u voor de status "In behandeling". De eindverantwoordelijke controleert vervolgens de pagina en kan deze dan publiceren of "weigeren". In dit geval is het aan de gebruiker om de nodige verbeteringen aan te brengen en de behandelingsprocedure te herhalen.

Van pagina's blijven verschillende versies bewaard (hoeveel hangt af van de configuratie van het systeem). Wanneer u een pagina met een versie anders dan "Gepubliceerd" opslaat, blijft de gepubliceerde versie bewaard en zichtbaar op de website. Wanneer een nieuwe gepubliceerde versie wordt opgeslagen, blijft de vorige gepubliceerde versie bewaard met de status "Verlopen". De verschillende versies van een pagina kunt u oproepen onder het kopje "Geschiedenis" via het "Objecten" tabblad, bij de "Site index".

Let op:
Er blijft een beperkt aantal versies bewaard. Bij het opslaan van een nieuwe versie van een pagina, kan de oudste versie verwijderd worden. U kunt er met versies dus niet op rekenen dat verouderde informatie altijd bewaard blijft. Een gepubliceerde versie zal overigens nooit op deze manier verwijderd kunnen worden.

Of een pagina van uw website een gepubliceerde versie bevat, kunt u terugzien in de structuur van uw website: een groen v'tje houdt in dat er een gepubliceerde versie aanwezig is en dat die pagina dus zichtbaar is op uw website. Een rood kruisje houdt in dat de pagina geen gepubliceerde versie bevat en dus niet zichtbaar is op uw website.