Afbeeldingen

Net zoals webpagina's op een server moeten staan, zodat ze te zien zijn via het internet, moeten ook afbeeldingen op een server geplaatst worden om ze beschikbaar te maken. Wanneer u een afbeelding heeft die u op uw website wilt plaatsen, moet u deze uploaden.

Footsteps is voorzien van een uitgebreid afbeeldingen-beheersysteem waar u een overzicht hebt van alle afbeeldingen die in het systeem zijn geplaatst en waar u gemakkelijk zelf nieuwe afbeeldingen kunt uploaden.

afbeeldingen.jpgDoor op de knop "Afbeeldingen" in de bovenbalk van het systeem te drukken, komt u in het afbeeldingen-beheersysteem. U kunt te allen tijde van onderdelen wisselen binnen Footsteps. De niet opgeslagen wijzigingen in bijvoorbeeld een pagina die u aan het bewerken bent, gaan dan niet verloren. Wanneer u teruggaat naar het onderdeel waar u aan het bewerken was, kunt u gewoon verder gaan waar u gebleven was.
afbeeldingen_index.jpgWanneer u het afbeeldingenbeheer opent, ziet u dan in de vorm van een boomstructuur de mappen die afbeeldingen bevatten. Door op een map te klikken, krijgt u in het middengedeelte een overzicht van alle afbeeldingen die zich in de map bevinden. Door met de muis over een afbeelding heen te gaan, krijgt u een miniatuur te zien van de afbeelding. Wanneer u op een afbeelding klikt, verschijnt er een nieuw venster met daarin de originele afbeelding. Via het contextmenu kunt u andere maten van de afbeelding bekijken, de afbeelding kopiëren, verplaatsen, verwijderen of de eigenschappen bekijken.

Ditzelfde geldt voor mappen waarvan u vanuit de structuur het contextmenu kunt openen.
U kunt ervoor kiezen om naast de mappenstructuur ook de gedefiniëerde afbeeldingmaten, watermerken of de prullenbak te bekijken door op het bijbehorende tabblad te klikken. Het gebruik van formaten en watermerken wordt nader beschreven in de uitgebreide handleiding en het naslagwerk.

Via de onderstaande links kunt u meer te weten komen over het gebruik van het afbeeldingenbeheer maar u kunt er ook voor kiezen om door te gaan naar het onderwerp "Bestanden". Voor het plaatsen van afbeeldingen in pagina's verwijzen wij u terug naar "Pagina's bewerken - Stap 3.3".