Wizards

Naast contextmenu's maakt Footsteps, zoals elk ander modern programma, gebruik van zogenaamde "wizard's". Wanneer u een nieuwe pagina, afbeelding of bestand toevoegt of een andere specifieke handeling uitvoert, wordt u binnen een kleiner venster door alle opties geleid. U navigeert in zo'n venster voor- en achteruit door de "Volgende" en "Vorige" knoppen. Wanneer het systeem voldoende informatie heeft verzameld, wordt de "Voltooien" knop actief en kunt u de actie laten uitvoeren.

Meestal zijn er nog meer schermen met opties beschikbaar, dit kunt u zien doordat ook de "Volgende" knop actief blijft. Doorgaans zijn dit de meer geavanceerde opties.