Afbeeldingen toevoegen

afbeeldingen_toevoegen1.jpgU kunt een nieuwe afbeelding toevoegen aan het systeem door met de rechter muisknop op een map te klikken en het menu "Toevoegen" uit te vouwen. Vervolgens kiest u de optie "Nieuwe afbeelding". Wanneer u de bestemmingsmap geopend heeft, kunt u ook met de rechter muisknop op een leeg gedeelte in het overzicht van de map klikken en daar het menu "Toevoegen" gebruiken. Dit menu is van toepassing van de op dat moment geopende map.

Ook nu zal er weer een nieuw venster worden geopend met daarin een wizard. Hier moet u allereerst de afbeelding selecteren die u wilt uploaden. Druk op de knop "Bladeren" en u kunt uit uw eigen documenten een afbeelding kiezen die u in het systeem wilt plaatsen. Wanneer u een afbeelding gekozen hebt, zal de bestandsnaam automatisch als titel van de afbeelding worden ingevuld. Controleer of u de titel van de afbeelding correct vindt en kies "Voltooien" om de afbeelding toe te voegen aan het systeem.
U kunt optioneel ook "Volgende" kiezen om een beschrijving aan de afbeelding toe te voegen.
Wanneer u een afbeelding hebt geselecteerd en op "Volgende" of "Voltooien" hebt gedrukt, zal er een informatiescherm verschijnen waarin wordt vermeld dat de afbeelding wordt geupload. Dit kan enkele ogenblikken duren. Het is niet verstandig om tijdens deze procedure het venster te "Sluiten" of nogmaals op "Volgende" of "Voltooien" te drukken. Mocht u dit per ongeluk toch doen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken: het systeem is op deze manier niet te beschadigen, het is echter wel mogelijk dat uw afbeelding twee of meerdere malen in het systeem is geplaatst.
Wanneer u "Voltooien" heeft gekozen, wordt de afbeelding in het systeem geplaatst en zal het overzichtsscherm van de map ververst worden. De afbeelding kan nu op uw website gebruikt worden.

Het is ook mogelijk, wanneer u met de tekstverwerker een afbeelding aan uw tekst toevoegt, direct een nieuwe afbeelding in het systeem te plaatsen en deze afbeelding te gebruiken in uw tekst. De procedure hiervan is een combinatie van een afbeelding in tekst plaatsen en het hier beschreven afbeeldingen toevoegen aan het systeem. Voor deze procedure verwijzen wij u terug naar "Pagina's bewerken - Stap 3.3".

Let op:
Uit veiligheidsoverwegingen, is de toegestane grootte van te uploaden bestanden beperkt tot zo'n 3 tot 5 MB.

« TerugVerder »