Afbeeldingen bewerken

Van reeds in het systeem geplaatste afbeeldingen kunt u eigenschappen veranderen. Via het contextmenu kunt u de volgorde van de afbeeldingen wijzigen. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld in een fotoalbum op uw website, een specifieke volgorde wilt voor de weergave. Uiteraard kunt u afbeeldingen verplaatsen en kopiėren zoals u gewend bent in bijvoorbeeld Windows.

Tenslotte kunt u via de eigenschappen van een afbeelding de titel en de beschrijving veranderen. Wanneer u een afbeelding op een pagina van uw website hebt staan, is deze koppeling onafhankelijk van de naam van de afbeelding in het beheer. U kunt de naam van een afbeelding dus te allen tijde wijzigen. Op dezelfde manier kunt u ook de "inhoud" van een afbeelding wijzigen. Door via de eigenschappen een nieuw bestand te uploaden, vervangt u de oude afbeelding. Op alle pagina's waar deze afbeelding gebruikt is, zal de afbeelding dan veranderd zijn. U hoeft, wanneer u een bepaalde afbeelding vaak in uw pagina's gebruikt, niet elke pagina afzonderlijk te bewerken om de afbeelding aan te passen.

Wees voorzichtig met het verwijderen van afbeeldingen: het systeem waarschuwt u tot op heden niet dat een afbeelding gebruikt wordt in bijvoorbeeld een pagina. Wanneer u de afbeelding verwijdert, zal de afbeelding niet meer op de pagina te zien zijn (in plaats van de afbeelding zal er een foutmelding zichtbaar zijn op de pagina betreffende de ontbrekende afbeelding). Wanneer u per ongeluk de verkeerde afbeelding verwijdert, kunt u deze weer herstellen via de prullenbak.

« TerugVerder »