Pagina's bewerken - Stap 3.2

Het is mogelijk dat u in een pagina wilt verwijzen naar een andere pagina of een bestand, zowel binnen als buiten uw website. In dit geval moet u een "Hyperlink" of kortweg "Link" in uw pagina plaatsen.
Dit doet u door een woord of een aantal woorden te selecteren en vervolgens op de knop "Hyperlink Invoegen/Bewerken" te drukken.

Er opent dan een nieuw venster met een wizard om u te begeleiden.

U krijgt alleerst de vraag waar u precies naar toe wilt linken. U heeft de volgende mogelijkheden:

• Link van Site index
  • Alternatieve URL
  • Link naar bestand

Bij een link van de "Site index" krijgt u de boomstructuur van uw website te zien zoals u die aan de linkerkant van het beheer gewend bent. Uit deze structuur kunt u een pagina uit uw eigen website kiezen om naar toe te linken.
Bij een alternatieve URL, kunt u een adres in de vorm van "http://help.footsteps.nl/"  invullen zoals u die in de adresbalk van uw browser tegenkomt. Op deze manier kunt u linken naar pagina's van andere websites.
Tenslotte kunt u er voor kiezen om een link naar een bestand te maken. In dit geval kunt u door de mappen van het bestandsbeheer bladeren om het bestand te selecteren waarnaar u wilt linken. Het is ook mogelijk om via deze wizard een nieuw bestand toe te voegen en daar gelijk naar te linken.

In alle gevallen kunt u na het kiezen van de bestemming van de link, de wizard "Voltooien" om de link aan te maken. U kunt echter ook nog éénmaal "Volgende" kiezen voor geavanceerde instellingen zoals de titel van de link en het venster waar de link in geopend moet worden. Bijvoorbeeld in een nieuwe browser of in een popup. De standaard instelling hiervoor is het browservenster van herkomst.

Hyperlinks bewerken

Als u de bestemming van een bestaande hyperlink wilt veranderen, plaatst u de cursor in de link en klikt u nogmaals op de knop "Hyperlink invoegen/bewerken". U krijgt dan een eigenschappenvenster te zien waar u alle instellingen, waarvoor u in de wizard gekozen hebt, kunt wijzigen. U kunt ook met de rechtermuisknop op een link klikken en de optie "Hyperlink bewerken" kiezen om het eigenschappenvenster te openen.

Hyperlinks verwijderen

Wilt u een hyperlink verwijderen, dan plaatst u wederom de cursor in de link maar drukt vervolgens op de knop "Hyperlink verwijderen". Overigens kunt u ook hier weer gebruik maken van het contextmenu. Klik met de rechtermuisknop op de link en kies de optie "Hyperlink verwijderen" om de link ongedaan te maken.