Contextmenu's

Binnen het Footsteps-systeem wordt veel gebruik gemaakt van zogenaamde "contextmenu's". Wanneer u met de rechtermuisknop op een bepaald element klikt verschijnt er, net als in bijvoorbeeld Windows Verkenner een rechthoekig menu met verschillende opties. Vanuit zo'n menu kan vaak gekozen worden voor opties als Toevoegen, Knippen, Kopiëren, Plakken, Verwijderen en Eigenschappen. Maar er zijn ook andere opties denkbaar.

Het is belangrijk dat u deze functionaliteit goed onthoudt omdat veel opties die u misschien mist uit een traditioneel CMS, verborgen zitten in zo'n contextmenu. Binnen de handleidingen zal vaak verwezen worden naar een contextmenu door middel van de handeling "Klik met rechter muisknop...".

Terug Verder