Pagina Profielen

Een pagina bevat verschillende objecten. Al deze objecten zijn afzonderlijk per pagina anders in te stellen. Ook is het mogelijk om in "containers" zelf te bepalen welke objecten u gebruikt. Hoewel deze manier van werken een grote vrijheid geeft qua dynamiek, is het lastig wanneer bepaalde instellingen op alle pagina's moeten worden toegepast. Profielen bieden hierbij uitkomst.

In een profiel kunt u objecten en hun instellingen opslaan. Elke pagina waarbij zo'n profiel is ingesteld, neemt deze automatisch over. De toegang tot profielen vindt u via de knop, links naast "SEO". Op deze knop staat de naam van het huidige profiel. Door op de knop de drukken krijgt u een menu te zien waar u kunt kiezen om een bestaand profiel te selecteren, een nieuw profiel aan te maken of het huidige profiel te wijzigen.

Profiel selecteren

U kunt een bestaand profiel selecteren door op de profiel knop te klikken (links langs “SEO”). Kies vervolgens voor “Selecteer profiel”. Er opent nu een wizard. Binnen deze wizard ziet u mogelijke profielen, selecteer het profiel welke jij aan deze pagina wilt meegeven. Het is mogelijk om een pagina te hebben zonder profiel, kies dan voor “ Handmatig”.

Nieuw profiel

U kunt er voor kiezen om zelf een nieuw profiel te maken. Klik op de profiel knop en kies vervolgens voor “ Nieuw profiel”. Er verschijnt nu een wizard. Voer de naam in welke het profiel moet krijgen en klik op “ Volgende”. Vervolgens kunt u uit de boomstructuur (links) kiezen welke objecten er door dit profiel beheert moeten worden. De geselecteerde objecten komen vervolgens rechts in het kolom te staan.

Profiel aanpassen

U kunt het huidige profiel aanpassen door op de profiel knop te klikken en te kiezen voor “ Profiel aanpassen”. Vervolgens kunt u het profiel desgewenst een nieuwe naam geven en vervolgens de te beheren objecten aan te passen.

Wanneer u een profiel aanmaakt of wijzigt, dan worden de instellingen zoals ze op dat moment zijn in uw pagina geïmporteerd en opgeslagen. Wanneer u instellingen wijzigt in uw pagina, die beheerd worden door het profiel zal bij het opslaan van deze pagina gevraagd worden of u ook de profielwijziging wilt opslaan.

LET OP!

Wanneer u besluit een object uit een profiel te verwijderen, houdt er dan rekening mee dat de instellingen van het object, op alle pagina’s waar het profiel van toepassingen is terug valt naar de opgeslagen instellingen in de pagina.

Klik hier voor de specificaties van de exacte werking van profielen

Terug | Verder