Nieuws Beheren

Het beheren van de nieuwsberichten gebeurt in het beheer gedeelte van het nieuws. Hier kunt u komen door op de knop “Nieuws” te klikken in de bovenbalk. Aan de linker zijde vindt u een overzicht van de nieuwsfeeds.

Nieuwsfeeds

In Footsteps worden nieuwsberichten geplaatst in een nieuwsfeed, of kortweg feed. Een feed is dus een verzameling van nieuwsberichten, meestal met hetzelfde onderwerp. Wanneer u op uw website nieuws wil laten zien, doet u dit door één of meer feeds te selecteren. De berichten in deze feeds zullen dan weergegeven worden. Bij de feed moet een zogenaamde "Feed opener" instellen. U ziet hierbij de structuur van uw website en moet een nieuwspagina selecteren die gebruikt kan worden om berichten uit de feed weer te geven. Let wel op dat de nieuwspagina zo is ingesteld, dat deze ook daadwerkelijk nieuwsberichten uit de feed in kwestie kan weergeven. Tenslotte bepaald een feed ook de beveiliging die van toepassing is op de berichten.

Wanneer u een feed selecteert, wordt deze geopend in het hoofdscherm. Hier ziet u welke berichten zich in de feed bevinden. U kunt nu nieuwe berichten aan de feed toevoegen of bestaande berichten bewerken of verwijderen.

Nieuwsberichten

Wanneer u een nieuw nieuwsbericht toevoegt of een bestaand bewerkt, zijn er verschillende velden die kunt aanpassen. Sommige velden ondersteunen uitgebreide opmaak, zoals u die gewend bent van webpagina's. Hiervoor is de knoppenbalk van de tekstverwerker weer beschikbaar.

• Titel: Bovenaan, op dezelfde plek als bij webpagina's, vindt u de titel van het nieuwsbericht.
  • Tijd/Datum: Onder de knoppenbalk kunt u de tijd en datum instellen die van toepassing zijn op het bericht.
  • Gemarkeerd: Naast tijd en datum kunt u aangeven of een bericht "Gemarkeerd" is. Hiermee kunt u het bericht extra aandacht geven. Afhankelijk van weergave instellingen, zal een gemarkeerd bericht "boven" normale berichten geplaatst worden.
  • Afbeelding: Met het vierkante vlak naast de beschrijving kunt u een afbeelding instellen bij het nieuwsbericht. Deze afbeelding is afkomstig uit het afbeeldingenbeheer. Door op het vlak te klikken kunt u een bestaande afbeelding selecteren of een nieuwe toevoegen. Door met de rechter muisknop de afbeelding te klikken, kunt de geselecteerde afbeelding weer ontkoppelen.
  • Beschrijving: In het veld beschrijving kunt u een korte samenvatting van het bericht kwijt. Deze samenvatting wordt gebruikt als beschrijving bij de links naar het nieuwsbericht. Afhankelijk van het ontwerp van uw website, wordt deze beschrijving ook geplaatst bij overzichten van nieuwsberichten. De beschrijving wordt doorgaans standaard bij gemarkeerde berichten getoond in overzichten
  • Inleiding: Onder de beschrijving kunt u de inleiding van uw bericht invoeren. Deze inleiding kunt vergelijken, met de vetgedrukte koptekst in kranten en tijdschriften. Binnen dit vak is eigen opmaak toegestaan.
  • Inhoud: Onderaan kunt u de inhoud van uw nieuwsbericht invoeren. Ook in dit veld is weer eigen opmaak toegestaan.

Net als webpagina's moet u ook nieuwsberichten eerst publiceren voor ze op uw website komen. Ook kunt u trefwoorden instellen bij nieuwsberichten. Tenslotte moet u om wijzigingen te bewaren, ook bij nieuwsberichten de berichten opslaan. Al deze knoppen bevinden zich op dezelfde plek als bij webpagina's.