Nieuws

Het nieuwssysteem van Footsteps bestaat uit twee onderdelen, namelijk het gedeelte waar u uw nieuwsberichten kunt beheren en de pagina’s (in de site index) waar u de weergave van uw nieuwsberichten organiseert.

Beheren van nieuwsberichten

De knop om naar het beheer van de nieuwsberichten te gaan kunt u vinden in de bovenbalk (waar ook de knoppen “Afbeeldingen” en “Bestanden” staan) onder de naam “Nieuws”. Wanneer u hier op klikt krijgt u links een boomstructuur te zien, de zogenaamde “Nieuwsfeeds”. U kunt hier makkelijk zelf nieuwe feeds aan toevoegen door op “Feed toevoegen” te klikken, deze knop vind u onderaan de boomstructuur. Wanneer u een feed een feed opent krijgt u aan de rechterzijde een overzicht van de nieuwsberichten binnen deze feed. Om een nieuwsbericht toe te voegen aan een feed klikt u met de rechter muisknop in het rechter gedeelte en kiest u voor de optie “Bericht toevoegen” en klik in de wizard vervolgens op “Voltooien”. Uw nieuwsbericht wordt automatisch geopend, nu kunt u de juiste informatie invullen voor het nieuwsbericht.

Klik hier voor een uitgebreide uitleg

Weergave van nieuwsberichten

De weergave van uw nieuwsberichten regelt u op de pagina van uw website zelf. U kunt nieuwspagina’s aanmaken en op alle soorten webpagina’s kunnen zich nieuwsweergaven bevinden. Zowel de pagina’s als de weergaven kunt u zo instellen dat ze uw berichten weergeven op de manier zoals u dat wilt. Het weergeven van een nieuwsbericht kan op 2 manieren namelijk:

De instellingen van de pagina’s en objecten zijn vrijwel identiek. Er zijn echter een paar specifieke verschillen. Klik op 1 van de manieren waar u een uitgebreide uitleg over wilt lezen.

Terug | Volgende