Nieuwspagina's

Een nieuwspagina lijkt heel veel op een "Standaard pagina". Het verschil is dat u bij de centrale inhoud van de pagina zelf geen tekst kunt invoeren. De pagina regelt deze inhoud zelf aan de hand van instellingen die u opgeeft. Een nieuwspagina maakt een overzicht van nieuwsberichten en kan nieuwsberichten in hun geheel weergeven. Ook kan een nieuwspagina een compleet nieuwsarchief voor u creëren. De beschikbare opmaak hiervoor, is vooraf vastgesteld volgens het ontwerp van uw website. Hieronder vindt u een overzicht van alle instellingen en hun werking:

Sjabloon

Het sjabloon bepaalt, net als bij een "Standaard pagina", het algemene uiterlijk van uw pagina.

Feeds

Hier kunt u één of meer feeds uit het nieuwssysteem kiezen die de pagina moet kunnen weergeven.

Weergave / Indeling

Bij de weergave heeft u allereerst de mogelijkheid een indeling te kiezen. De indeling bepaald, onafhankelijk van het gekozen sjabloon het uiterlijk van de weergave. Als er slechts één indeling beschikbaar is zal deze opties uitgeschakeld zijn.

Weergave / Instellingen

Allereerst kunt u kiezen hoeveel Gemarkeerde berichten er moeten worden weergegeven (0 voor geen). Gemarkeerde berichten worden, normaal gesproken in een andere opmaak, boven de overige nieuwsberichten weergegeven. Het is mogelijk dat de gekozen indeling geen gemarkeerde berichten weergeeft. Gemarkeerde berichten die buiten het door u opgegeven aantal vallen, worden in chronologische volgorde bij de normale berichten weergegeven.

Het aantal overige, weer te geven berichten stelt u in met een combinatie van Dagen om weer te geven en Weergave limiet.
Wanneer de instelling "Dagen om weer te geven" op 0 (nul) staat wordt deze instellingen genegeerd en geeft "Weergave limiet" absoluut het maximale weer te geven berichten aan.

Elke andere instelling van "Dagen om weer te geven" geeft aan tot hoeveel dagen terug berichten worden weergegeven. In dit geval bepaald het "Weergave limiet" hoeveel berichten er maximaal per dag mogen worden weergegeven. De waarde 0 (nul) geeft in dit geval aan dat er geen limiet is.
Wanneer u beide velden op 0 (nul) zet, zullen er geen berichten worden weergegeven.

Met de instelling Agenda weergave verandert u het gedrag van de weergave. Normaal gesproken worden alle gepubliceerde berichten met een tijd en datum voor het moment van weergave weergegeven. Wanneer u "Agenda weergave" activeert, zullen de berichten met een tijd en datum na het moment van weergave weergegeven worden.

Wanneer er een afbeelding gekoppeld is aan een nieuwsbericht kan er volgens de indeling een afbeelding weergegeven worden. U kunt onafhankelijk voor de overzichts- en berichtweergave een afbeeldingformaat kiezen dat gebruikt moet worden voor de afbeeldingen. Dit doet met de opties Overzicht afbeelding formaat en Berichten afbeelding formaat.

Archief

Het archief moet u eerst activeren, dit doet u door de optie Link naar archief weergeven in navigatie aan te vinken. Het archief bestaat vervolgens uit twee delen. Ten eerste is er een overzicht van de meest recente berichten. Daarnaast kunnen bezoekers per maand door het archief bladeren. Het bereik van beiden kunt u instellen met respectievelijk Recente berichten in archief en Aantal maanden.
Ten slotte is er een invoerveld om de Titel voor maanden te bepalen. Het formaat voor de variabelen in deze titels (%-teken plus letter) is tamelijk obscuur. Indien dit wilt wijzigen, neem dan contact met ons op.

« TerugVerder »