Interface

De interface van Footsteps bestaat gewoonlijk uit drie delen.

Het eerste deel is de knoppenbalk, boven in beeld. Links in de balk staan knoppen die verwijzen naar de verschillende onderdelen van het systeem. Hiermee gaat u naar het beheer van uw pagina's (Site index) of naar bijvoorbeeld het afbeeldingenbeheer. In het rechterdeel van de balk, vindt u naast een uitlog knop, een knop die u direct naar Hulp en Ondersteuning brengt en een knop om de startpagina van het systeem te openen.

Het tweede deel van de interface vindt u links in het scherm. Hier zitten de hoofdfuncties, soms gescheiden via tabbladen, van een onderdeel van het systeem. Wanneer u bijvoorbeeld pagina's aan het bewerken bent, bevindt hier zich de paginastructuur van uw website en wanneer u zich in het afbeeldingenbeheer bevindt, ziet u hier de mappenstructuur met uw afbeeldingen.

Tenslotte is er het middengedeelte van het scherm. Over het algemeen wordt hier iets weergegeven dat in het linkergedeelte geselecteerd is. Bijvoorbeeld een pagina, maar een map uit het afbeeldingenbeheer is ook mogelijk.