Nieuwsobjecten

Een nieuwsobject kan koppen van nieuwsberichten weergeven. De instellingen van nieuwsobjecten zijn een combinatie van standaard object instellingen en de instellingen die ook te vinden zijn bij een nieuwspagina.

Algemeen / Titel

Hier kunt u een titel voor het object ingeven. Afhankelijk van de indeling wordt deze weergegeven op de pagina.

Algemeen / Zichtbaarheid

Hiermee kunt u aangeven of het object weergegeven wordt of niet.

Algemeen / Indeling

Hier geeft u aan hoe het object zijn in inhoud weergeeft. De buiten- (bijv. kader) en binnenkant (berichten zelf) van het object kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. De beschikbare indelingen zijn afhankelijk van uw ontwerp. Wanneer er slechts één indeling beschikbaar is, is het veld uitgeschakeld.

Feeds

Hier kunt u één of meer feeds uit het nieuwssysteem kiezen die het object moet gaan weergeven.

Weergave

Allereerst kunt u kiezen hoeveel Gemarkeerde berichten er moeten worden weergegeven (0 voor geen). Gemarkeerde berichten worden, normaal gesproken in een andere opmaak, boven de overige nieuwsberichten weergegeven.
U kunt de optie Willekeurig weergeven aanvinken. Met deze optie worden er willekeurig gemarkeerde berichten geselecteerd binnen een bepaald bereik. Dit bereik geeft u op in het veld Bereik voor willekeurige selectie.
Het is mogelijk dat de gekozen indeling geen gemarkeerde berichten weergeeft. Gemarkeerde berichten die buiten het door u opgegeven aantal vallen, worden in chronologische volgorde bij de normale berichten weergegeven.

Het aantal overige, weer te geven berichten stelt u in met een combinatie van Dagen om weer te geven en Weergave limiet.
Wanneer de instelling "Dagen om weer te geven" op 0 (nul) staat wordt deze instellingen genegeerd en geeft "Weergave limiet" absoluut het maximale weer te geven berichten aan.

Elke andere instelling van "Dagen om weer te geven" geeft aan tot hoeveel dagen terug berichten worden weergegeven. In dit geval bepaald het "Weergave limiet" hoeveel berichten er maximaal per dag mogen worden weergegeven. De waarde 0 (nul) geeft in dit geval aan dat er geen limiet is.
Wanneer u beide velden op 0 (nul) zet, zullen er geen berichten worden weergegeven.

Met de instelling Agenda weergave veranderd u het gedrag van de weergave. Normaal gesproken worden alle gepubliceerde berichten met een tijd en datum voor het moment van weergave weergegeven. Wanneer u "Agenda weergave" activeert, zullen de berichten met een tijd en datum na het moment van weergave weergegeven worden.

Wanneer er een afbeelding gekoppeld is aan een nieuwsbericht kan er volgens de indeling een afbeelding weergegeven worden. Met de optie Afbeelding formaat kunt u het te gebruiken formaat voor de afbeeldingen kiezen.

Opener

Met de "Opener" geeft u aan in welke nieuwspagina de berichten die weergegeven worden, geopend moeten worden. U kunt kiezen voor de nieuwspagina('s) die al gekoppeld zijn aan de feeds of u kiest één specifieke nieuwspagina. Let er bij kiezen van een opener op, dat de geselecteerde nieuwspagina alle feeds weergeeft die ook bij het object zijn ingesteld.

« Terug