Pagina's bewerken - Stap 4

trefwoorden.jpgNadat u uw pagina naar wens heeft aangepast, kunt u de trefwoorden voor uw pagina opgeven. Ter hoogte van het invoerveld van de titel, vindt u rechts de knop "Trefwoorden". Door hier op te klikken, opent u een venster met daarin een wizard die voor u de trefwoorden instelt.

trefwoorden_wizard.jpgIn het venster ziet u een lijst. In deze lijst staan trefwoorden die eventueel eerder al op de pagina zijn toegepast. In het invoerveld onder deze lijst kunt u nieuwe trefwoorden invullen om aan de trefwoordenlijst toe te voegen. Wanneer u de trefwoordenwizard opent, zal hij trefwoorden die ooit eerder aan een pagina zijn toegekent en in de huidige pagina voorkomen, automatisch aan de lijst toevoegen.
Trefwoorden die zijn toegekend, maar niet in de pagina terugkomen, worden met een uitroepteken aangegeven om u hier van op de hoogte te stellen. Het hebben van trefwoorden die niet in de pagina voorkomen, kan soms gewenst zijn en is daarom zonder meer toegestaan.
Wanneer u een trefwoord uit de lijst wilt verwijderen, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u de optie "Verwijderen".
Kies tenslotte "Voltooien" om de lijst met trefwoorden aan de pagina toe te kennen.

Zoekmachines
Het invullen van trefwoorden heeft een positief effect op uw plaatsing binnen zoekmachines (zoals MSN en Google), het is dan ook van belang wanneer u een pagina bewerkt, de trefwoorden actief bij te houden. Voor zoekmachines in het algemeen geldt, dat de trefwoorden relevant moeten zijn aan de inhoud van de pagina en dat een teveel aan (overbodige) trefwoorden een averechts effect kan hebben.

« TerugVerder »