Eigenaren toekennen

Om beheerders hun toegang te beperken tot specifieke punten in de site index zult u eerst de totaalbeheerders (beheerders met ongelimiteerde toegang) eigenaar van alle pagina's in de site index moeten maken.

De website afschermen

De eerste stap is het bewerken van alle pagina's binnen de website te beperken tot de totaalbeheerders. Het resultaat zal zijn dat alleen de totaalbeheerders nog pagina's in de site index mogen bewerken. In het tweede gedeelte van deze uitleg gaat u de groep sectiebeheerders als eigenaar toevoegen op bepaalde pagina's zodat zij deze mogen bewerken.

Let op: de map die u zo kiest is de map met totaalbeheerders (waar ook uw gebruiker zich in bevindt).

1. Open de site index.
  2. Klik met de rechter muisknop op het hoogste punt in de site index. Vaak is dit de homepagina of een link naar de homepagina.
  3. Klik in het uitvouwmenu op Eigenschappen.
  4. Klik in het nieuwe venster op het tabblad Eigenaren.
  5. U krijgt het volgende scherm te zien:

Dit venster bestaat uit drie delen:

• Blauw: vanuit deze vakken kunt u groepen en/of gebruikers als eigenaar toevoegen
    • Rood: in deze vakken staan de huidige toegewezen gebruikers
    • Groen: met deze opties geeft u aan wat de eigenaren beperken voor andere gebruikers en of de instellingen wel of niet doorgevoerd moeten worden op onderliggende pagina's.
  6. Voeg de groep die u voor deze handleiding heeft aangemaakt toe als eigenaar door er in de linkerkolom dubbel op te klikken. U kunt zien wanneer de groep is toegevoegd wanneer de groep onder het kopje Groepen in het rode kader verschijnt.

7. De drie aankruisvakjes welke in de afbeelding een groen kader hebben moeten als volgt ingesteld worden:

• Niet aangevinkt: Eigenaren beperken de weergave van dit object
    • Aangevinkt: Eigenaren beperken het bewerken van dit object
    • Aangevinkt: Deze instellingen toepassen op onderliggende objecten
  8. Klik op Ok en sla de pagina op.

9. Bekijk van twee onderliggende pagina's op dezelfde manier de eigenschappen en controleer of de instellingen correct zijn doorgevoerd naar de onderliggende pagina's. U moet controleren of de eigenaren en de opties goed zijn doorgevoerd.

Indien de instellingen niet zijn doorgevoerd bekijk dan deze pagina.

Gebruiker of groep als eigenaar toekennen

Nu de site index is afgeschermd voor de gebruikers die zich niet in de groep van de administrators bevinden moeten we deze gebruikers als eigenaar gaan toevoegen op bepaalde pagina's.

Let op: de map die u zo kiest is de map die u in stap 1. Het opzetten van de gebruikers(groepen) heeft aangemaakt.

1. Zoek een pagina of onderdeel van uw website uit welke u door een bepaalde gebruiker of groep wilt laten beheren.
  2. Klik met de rechter muisknop op deze pagina in de site index.
  3. Klik op Eigenschappen.
  4. Klik op het tabblad Eigenaren.
  5. U krijgt het volgende scherm weer te zien:

6. Zorg dat de gebruiker of groep die u de pagina wilt laten beheren vanuit de vakken met het blauwe kader in de vakken met het rode kader komen te staan.

7. De opties met het groene kader moeten als volgt staan:

• Niet aangevinkt: Eigenaren beperken de weergave van dit object
    • Aangevinkt: Eigenaren beperken het bewerken van dit object
    • Aangevinkt: Deze instellingen toepassen op onderliggende objecten
  8. Controleer, wanneer u de laatste optie aanvinkt wederom of de instellingen goed op de onderliggende pagina's worden overgenomen.

Indien de instellingen niet zijn doorgevoerd bekijk dan deze pagina.

9. Klik op Ok.

U bent nu klaar. U kunt nu met de gebruiker voor het zojuist afgeschermde gedeelte inloggen om te controleren of het goed is gegaan.

Op de volgende pagina staan een aantal aandachtpunten en een beknopte samenvatting van deze handleiding.