Het opzetten van sectiebeheerder

De map die u in dit onderdeel aanmaakt is de map met de sectiebeheerders. De map met totaalbeheerders bestaat al want dat is de map waar uw gebruiker zich in bevindt.

Open in Footsteps het gebruikersbeheer door boven in het venster op Geavanceerd en vervolgens op Gebruikers te klikken.

In dit venster zal er al een map staan waarin uw gebruiker en eventuele andere gebruikers met ongelimiteerde toegang (totaalbeheerders) staan.
U kunt onderdelen binnen uw website afschermen per gebruiker of per gebruikersgroep. Hoe dit werkt, wordt later in deze handleiding beschreven.

Groep aanmaken

Volg de volgende stappen om een groep aan te maken.

1. Klik met de rechter muisknop op een map waaronder u de nieuwe map wilt aanmaken.
  2. Blijf met de cursor op de tekst Toevoegen hangen tot het menu uitvouwt.
  3. Klik op Nieuwe groep.
  4. U krijgt nu het volgende venster te zien:

5. In dit venster kunt u de volgende instellingen aanpassen:

• Naam: De Naam van uw groep. Wanneer u als type Basisgroep kiest dan zullen de gebruikers uit deze map in moeten loggen met gebruikersnaam@groepsnaam.

• Type: Het type dat u kiest is erg belangrijk. Als u van plan bent om een gedeelte in uw website af te schermen op basis van een gebruikersgroep dan moet u het type Basisgroep kiezen.

• Status: U kunt de groep gemakkelijk in- of uitschakelen. Wanneer de groep uitgeschakeld is kunnen de gebruikers uit deze groep niet meer inloggen.

• Licenties: Het aantal licenties bepaald de hoeveelheid gebruikers die u mag aanmaken in deze groep. Het aantal licenties dat u opgeeft voor deze map kan niet groter zijn dan het aantal licenties dat is ingesteld op de bovenliggende map.

• Beschrijving: Dit is optioneel om in te vullen en dient alleen ter verduidelijking voor andere beheerders.
  6. Klik tweemaal op Volgende tot u het venster Systeemrechten bereikt.

In dit venster kunt u systeemrechten instellen die alle gebruikers in deze map automatisch toegewezen zullen krijgen.

7. Stel de rechten naar wens in.

De basisrechten die een gebruiker nodig heeft zodat hij of zij in kan loggen in Footsteps, een pagina kan bewerken en zijn of haar werk kan opslaan, zijn:

• Toegang tot systeem
    • Toegang tot site index
    • Pagina’s wijzigen
    • Pagina’s publiceren
  8. Klik op Voltooien.

Gebruiker(s) aanmaken

1. Klik in de linker kolom met de rechter muisknop op de zojuist aangemaakte map.
  2. Blijf met de cursor op Toevoegen hangen.
  3. Klik in het uitvouwmenu op Nieuwe gebruiker.

4. U krijgt nu het volgende venster te zien:

5. Vul een gebruikersnaam en wachtwoord voor de nieuwe gebruiker in.
    Let op: wanneer de gebruiker aangemaakt is in een basisgroep zal deze dus moeten inloggen met gebruikersnaam@groepsnaam

6. Klik tweemaal op Volgende tot u het venster Systeemrechten bereikt.

7. U ziet voor elk recht twee aankruis vakjes. Het eerste, lichtere vakje zijn de rechten die de gebruiker automatisch toegewezen krijgt van de map waarin de gebruiker zich bevindt. Het tweede vakje kunt u aanvinken om de gebruiker de rechten toe te kennen.

• U kunt gebruikers wel een recht toekennen die hij of zij niet van de bovenliggende map krijgen.
    • U kunt gebruikers niet een recht afnemen dat zij van de bovenliggende map wel toegewezen krijgen.
  8. Klik op Voltooien.