Bijwerken systemen (versie 2.1.7)

Vandaag, maandag 16 mei 2011, is op al onze systemen de Footsteps2 CMS software per direct bijgewerkt naar de nieuwste versie (2.1.7).

Vandaag, maandag 16 mei 2011, is op al onze systemen de Footsteps2 CMS software per direct bijgewerkt naar de nieuwste versie (2.1.7).

Softwareprobleem

Het per direct bijwerken van de software was noodzakelijk doordat begin deze middag een probleem is vastgesteld waardoor het mogelijk was voor derden afbeeldingen te beschadigen.
Door een speciaal geprepareerde URL te benaderen, was het mogelijk om het systeem een afbeelding in een bepaald formaat te overschrijven in een standaardformaat van 100 bij 100 pixels. Dit gold ook voor het bronformaat van de afbeelding.
Na onderzoek hebben we kunnen concluderen dat bij 1 klant, 3 afbeeldingen verloren zijn gegaan.
Het is niet mogelijk geweest toegang te krijgen tot het systeem of toegang te krijgen tot afgeschermde content. Ook is niet mogelijk geweest externe informatie te injecteren.

Compatibiliteitsproblemen

Voor een aantal systemen geldt dat deze update voor het eerst een groot aantal functionaliteituitbreidingen met zich meebrengt. Deze uitbreidingen zijn in het verleden ingehouden om compatibiliteitsproblemen te voorkomen. Hoewel deze update met de grootst mogelijke zorg is samengesteld is het helaas mogelijk dat bepaalde componenten van uw website niet meer naar behoren functioneren. Mocht u onverhoopt tegen een probleem aanlopen, neem dan direct contact met ons op.

Firefox ondersteuning en experimentele Google Chrome ondersteuning

Voor een aantal systemen zal deze update voor het eerst de ondersteuning voor de webbrowser Firefox activeren. Daarnaast wordt voor alle overige systemen ook de experimentele Google Chrome ondersteuning geactiveerd.

Betere peformance

De nieuwste versie van onze software is voorzien van diverse aanpassingen welke de snelheid van zowel uw website als het beheer ten goede komen.

Nieuwe editor

Tot slot brengt deze versie van onze software een einde aan het gebruik van de oude "WYSIWYG"-editor. De nieuwe editor maakt geen gebruik van Microsoft Windows invoegtoepassingen waardoor deze het altijd direct doet, ongeacht het operating system (Windows XP, Vista of Windows 7). Het installeren van de zogenaamde "hotfix" is niet langer nodig.

Bedankt voor uw begrip,

Het Footsteps Team