Problemen met Twitter berichten op de website

Twitter heeft besloten de oude manier van aanroepen van berichten niet langer toe te staan. Gevolg? Het blok met daarin de laatste tweets op de website werkt helaas niet meer.

Twitter heeft besloten de oude manier van aanroepen van berichten niet langer toe te staan. Gevolg? Een blok met daarin de laatste tweets op de website werkt helaas niet meer.
Gelukkig is er een oplossing welke voor een bijna gelijk effect zorgt alleen is deze helaas wat arbeidsintensiever. Een voorbeeld tref je op http://www.studioblos.nl

Vanaf heden is het nodig dat je zelf inlogt op het bedrijfs twitter account en een aantal stappen doorloopt;

Log in op je Twitter-account en ga naar Instellingen.
Klik links in het menu op Widgets en vervolgens rechts op Nieuwe Maken.

Je hebt nu de keuze uit allerlei tijdlijnbronnen:

Kies hier voor "De tijdlijn van een gebruiker"

Vervolgens dien je een aantal velden in te geven:

Vul achter Gebruikersnaam de gebruikersnaam in van de persoon waarvan je de tweets op je website wilt plaatsen. Waarschijnlijk zijn dat de tweets van jezelf of je bedrijf.

Onderstaande velden zijn minder van belang gezien wij deze alsnog aanpassen. De belangrijkste is wel het domein waarop de tweets getoont dienen te worden. Let dus op dat je deze wel correct ingeeft.

• Stel bij Hoogte de gewenste hoogte van de widget in. Denk goed na over waar de widget straks op je website zal verschijnen en hoeveel ruimte je daar hebt. De hoogte is standaard 600 pixels.
  • Stel naar wens het kleurenschema en de linkkleur in en of je foto’s in tweets automatisch wilt openen.
  • Bij Domeinen geef je aan op welke website(s) de widget zal gaan verschijnen, waarschijnlijk je eigen website.
  • Tot slot kun je je met een vinkje uitschrijven voor Twitter-volgsuggesties. Je krijgt dan geen suggesties meer van twitteraars die je mogelijk interessant vindt om te gaan volgen.
  • Klik als je klaar bent op Widget maken.

Rechtsonder verschijnt een script. Selecteer en kopieer dit script en plak het in een nieuw mailbericht gericht aan Mathijs@footsteps.nl

Om deze aanpassing voor website door te voeren hebben wij hooguit 15 tot 30 minuten nodig. Afhankelijk van de gemaakte afspraken worden deze eventueel doorbelast.