Geavanceerde SEO functies

Hoe gebruik ik de geavanceerde SEO functies?

U kunt in Footsteps de geavanceerde SEO functies instellen door een pagina te openen en op de knop SEO naast Opslaan te klikken.

Klik in het uitvouwmenu op de knop Geavanceerd.

In het nieuwe venster kunt u een aantal SEO-functies bereiken die niet via de SEO knop te bereiken zijn. Deze opties staan onder de tabbladen Algemeen, Meta deta en Spider logboek.

Uitgebreide titel

De (uitgebreide) titel van een pagina en/of nieuwsbericht is de titel zoals deze ook terug komt in de zoekmachines en in de taakbalk van uw internet browser. Door de uitgebreide titel in te vullen kunt u afwijken van de standaard titel welke u aan een pagina en/of nieuwsbericht meegeeft. Voor het overzicht kunt u bijvoorbeeld de standaard titel kort en duidelijk houden, maar voor SEO doeleinden wilt u in sommige gevallen graag een uitgebreidere titel. Hiervoor kunt u dus afwijken tussen de standaard- en uitgebreide titel.

Indien u een uitgebreide titel invult is het ook verstandig de padnaam van die pagina zo in te stellen dat die daarbij aansluit.

In het onderstaande voorbeeld ziet u de (uitgebreide) titel van de pagina bij het zoekresultaat, dit is dus (uitgebreide) titel van die pagina.

Onder het tabblad Algemeen kunt u het veld Uitgebreide titel aanpassen.

Bij een nieuwsbericht kunt u het uitgebreide titel veld boven het beschrijving veld vinden.

Meta beschrijving

De Meta beschrijving dient als een korte beschrijving van de pagina en zijn inhoud, deze beschrijving wordt ook meegenomen en getoond door de zoekmachines bij de zoekresultaten.

Het is verstanding om een pakkende Meta beschrijving per pagina in te vullen en om waar mogelijk ook belangrijke trefwoorden van die pagina op te nemen in de Meta beschrijving. Door trefwoorden in de beschrijving op te nemen zal de vindbaarheid van uw website op die zoektermen ook verbeteren.

In het onderstaande voorbeeld ziet u onder de titel van het resultaat twee regels tekst staan welke van toepassing zijn op die pagina, dit is dus de Meta beschrijving van die desbetreffende pagina.

Onder het tabblad Meta data kunt u het veld Meta beschrijving aanpassen.

Spider logboek

Onder het tabblad Spider logboek kunt u zien wanneer welke zoekmachine de pagina heeft bekeken.

Vorige  |  Volgende