Robots

Wat zijn robots?

Een Spider (ook wel robot genoemd) is een computerprogramma dat het wereldwijde web op een methodische en geautomatiseerde manier doorbladert, als een soort robot. Spiders maken veelal een lokale kopie van de gevonden pagina’s om deze later te kunnen verwerken en indexeren voor bijvoorbeeld zoekmachines.

Bron: Wikipedia

Robotinstellingen

U kunt in Footsteps per vertaling per pagina de robotinstellingen aanpassen door een pagina te openen, de juiste vertaling te kiezen en op de knop SEO naast Opslaan te klikken.

U kunt in Footsteps de robotinstellingen aanpassen door een pagina te openen en op de knop SEO naast Opslaan te klikken.

Klik in het uitvouwmenu op de knop Robots. In het nieuwe venster ziet u de volgende instellingen:

Indexeren

Deze optie geeft de robot aan of de pagina geïndexeerd moet worden door zoekmachines. In het geval van een tijdelijke pagina waarop staat dat er aan de website of pagina gewerkt wordt is het misschien niet nodig dat Google deze pagina indexeert.

Volgen

Deze optie geeft aan of de robot links op de pagina moet volgen.

Archiveren

Deze optie geeft aan of de zoekmachine een kopie van de pagina mag opslaan zodat deze later nog bekeken kan worden. Bij elk resultaat in Google biedt de zoekmachine de knop “In cache” aan. Wanneer u hier op klikt krijgt u een oude, gearchiveerde versie van de pagina te zien.

Vorige  |  Support home