Padnamen

Wat zijn padnamen?

De padnaam is de tekst die achter het adres van de website komt. Wanneer er een pagina wordt aangemaakt in Footsteps en u bekijkt deze pagina in uw webbrowser dan zal het adres er ongeveer als volgt uit zien:

• www.website.nl/?index.php&id=5

Het dikgedrukte gedeelte noemen we de padnaam. In Footsteps heeft u de mogelijkheid om deze padnaam aan te passen naar een voor de gebruiker leesbare tekst. Stel dat de pagina webdesign heet kunt de padnaam bijvoorbeeld aanpassen naar het volgende:

• www.website.nl/webdesign

Deze aanpassing is erg belangrijk voor zoekmachines omdat er nu uit het adres is af te lezen welke inhoud de pagina bevat.

U kunt bijvoorbeeld een pagina met webdesigners uit een bepaalde regio toevoegen onder de pagina webdesign. De padnaam zou dan bijvoorbeeld als volgt ingevuld kunnen worden:

• www.website.nl/webdesign/gelderland

Hoe gebruik ik padnamen?

U kunt in Footsteps per vertaling per pagina de padnaam instellen door een pagina te openen, de juiste vertaling te kiezen en op de knop SEO naast Opslaan te klikken.

Klik in het uitvouwmenu op de knop Padnaam. U krijgt het volgende scherm te zien.

Sandaard is de optie Gebruik geadviseerde padnaam geselecteerd. In het veld Geadviseerde padnaam wordt automatisch de paginatitel ingevuld.

Wanneer u de optie Gebruik de huidige padnaam selecteert dan bent u vrij zelf de padnaam op te geven.

Wanneer er een pagina boven de pagina ligt waarvan de padnaam is ingevuld zal de geadviseerde padnaam deze automatisch overnemen.

Voorbeeld:

• Webdesign
    • Drenthe
    • Gelderland
    • Zuid-Holland

Wanneer de pagina “Webdesign´ de padnaam “Webdesign” heeft en u vult de padnamen voor de onderliggende pagina’s in dan zullen deze automatisch een geadviseerde padnaam als volgt krijgen:

• Webdesign: /Webdesign
    • Drenthe: /Webdesign/Drenthe
    • Glderland: /Webdesign/Gelderland
    • Zuid-Holland: /Webdesign/Zuid-Holland