Pagina Profielen

Profielen, beschikbaar sinds december 2006, zijn ontwikkeld om u te helpen uw website te beheren. Een pagina bevat verschillende objecten. Al deze objecten zijn afzonderlijk, per pagina anders in te stellen. Ook is het mogelijk om in "containers" zelf te bepalen welke objecten u gebruikt.
Hoewel deze manier van werken een grote vrijheid geeft qua dynamiek, is het lastig wanneer bepaalde instellingen op alle pagina's moeten worden toegepast. Profielen bieden hierbij uitkomst.

In een profiel kunt objecten en hun instellingen opslaan. Elke pagina waarbij zo'n profiel is ingesteld, neemt deze automatisch over. De toegang tot profielen vindt u via de knop, links naast "Trefwoorden". Op deze knop staat de naam van het huidige profiel. Door op de knop de drukken krijgt u een menu te zien waar u kunt kiezen om een bestaand profiel te selecteren, een nieuw profiel aan te maken of het huidige profiel te wijzigen.

Profiel selecteren

U kunt een bestaand profiel selecteren door op de profielknop te drukken en "Profiel selecteren" te kiezen. U krijgt dan een lijst te zien met beschikbare profielen. U kunt er hier ook voor kiezen geen profiel meer te gebruiken en de pagina geheel handmatig in te stellen.

Nieuw profiel

Voor een nieuw profiel drukt u wederom op de profielknop en kiest vervolgens "Nieuw profiel". Nadat u de naam voor het nieuwe profiel hebt opgegeven kunt u uit een objectenstructuur kiezen, welke objecten door het profiel beheert moeten worden.

Profiel aanpassen

U kunt het huidige profiel aanpassen door op de profielknop te drukken en "Profiel aanpassen" te kiezen. U kunt de naam en vervolgens de te beheren objecten aanpassen.

Wanneer u een profiel aanmaakt of wijzigd. Worden de instellingen zoals ze op dat moment in uw pagina staan geimporteerd en opgeslagen. Wanneer u instellingen wijzigt in uw pagina, die beheerd worden door het profiel zal bij het opslaan van de pagina gevraagd worden of u ook de profielwijzigingen wilt opslaan.

Let op: Wanneer u besluit een object uit een profiel te verwijderen, houdt er dan rekening mee dat de instellingen van het object, op alle pagina's waar het profiel op van toepassing is, terugvalt naar de opgeslagen instellingen in de pagina.

Klik hier voor de specificaties van de exacte werking van profielen »

« Terug | Verder »